Willemien Brand

Willemien Brand (1967) voelde als kind al een enorme drive om te creëren door te tekenen en te schilderen. In 1990 studeert ze cum laude af aan de Academie Industriële Vormgeving in Eindhoven en na zo’n 10 jaar ervaring in het bedrijfsleven werkt ze zelfstandig als beeldend kunstenaar en ontwerper.

 

Lees verder...

Dan krijgt ze een opdracht die een belangrijke inspiratiebron vormt voor haar latere werk: het beschilderen van een 38-meter lange muur in het Burgers’ Zoo-restaurant in Arnhem. Daar kijken nu een enorme, kleurige tijger en vrolijk rondslingerende apen het eten van je bord. Het thema ‘Dieren’ inspireert haar onmiddellijk tot méér. Het resultaat: kunst die op ieders gezicht een glimlach weet te toveren; Willemiens Happy Art is geboren.

‘Vrolijk figuratief dus!’ typeert ze haar werk, te zien in binnen- en buitenlandse galeries. Eenvoudig opgezette dierfiguren op linnen -vaak ooievaars- zijn door hun krachtige omlijning energiek en vrolijk. Kleurige gelaagdheid en het experimenteren met acryl- of mixed media-achtergronden kenmerken Willemiens schilderijen en versterken de compositie.

 

Verberg uitgebreide omschrijving

De Kunstuitleen Den Haag biedt u een keuze uit 1 werk van Willemien Brand. Klik op één van de werken voor meer informatie en beschikbaarheid voor verhuur.