Werner Schijvenaars

Een verlaten fabriek, een verloren theater gebouw, een eens glorieus en trotse verlaten stad, gebroken deuren en afbladderend verf. Bijna vergeten sporen van menselijke aanwezigheid. Waar de meeste mensen een onbehagelijk gevoel krijgen, vindt Werner Schijvenaars de schoonheid.

Lees verder...

No-Go Areas

Fotografie geeft Schijvenaars toegang tot locaties die in de loop der tijd no-go areas zijn geworden. Hij glipt langs de bewaking, kruipt onder een hek door en sluipt in een locatie waar hij zijn foto’s neemt voordat hij weer wegglipt. Schijvenaars is groot fan van historie en gebruikt zijn fotografie om stukjes geschiedenis vast te leggen en verder te onderzoeken.

Soms alleen, soms met modellen om het beeld te versterken. Hij is altijd op zoek naar unieke plekken, iets wat hem naar alle hoeken van Europa brengt. Hij accepteert geen beperkingen van zijn materiaal en gebruikt diverse technieken om tot het perfecte shot te komen. Tassen vol fotografiemateriaal zijn nodig om tot het optimale resultaat te komen. Niet alles komt heel terug, inclusief de fotograaf zelf…

Wanneer je naar de fotografie van Schijvenaars kijkt, wordt zijn voorliefde voor verlaten plekken snel duidelijk. Hij besteedt zijn tijd aan het zoeken naar nieuwe plekken; fabrieken, theaters, scholen en statige gebouwen. Het is zijn roeping, zijn beroep en hetgeen waar hij bezeten van is.

Schijvenaars fotografeert geen onderwerpen, hij fotografeert wat het gebouw met hem doet. Het nastreven naar nieuwe ervaringen zorgt er continu voor dat hij zijn visie ontwikkelt, terwijl hij eraan wordt herinnerd om alles met humor, betrokkenheid en nieuwsgierigheid blijft benaderen.

Schijvenaars gaat er vanuit dat perfectie mogelijk is en hij zet alles op alles om het beste uit elk beeld te halen.

Verberg uitgebreide omschrijving

De Kunstuitleen Den Haag biedt u een keuze uit 19 werken van Werner Schijvenaars. Klik op één van de werken voor meer informatie en beschikbaarheid voor verhuur.