Volker Kiehn

Het werk van Volker komt duidelijk voort uit een ambachtelijke traditie. In de beelden lijkt een natuurlijke beweging te zitten, ook al zijn ze door de kunstenaar sterk geabstraheerd.

Lees verder...

De Duitse kunstenaar Volker Kiehn is geboren in 1965 te Bonn. Hij volgde een opleiding tot steenhouwer en beeldhouwer. Sinds 1993 werkt hij als freelance beeldhouwer.  

Het werk van Volker komt duidelijk voort uit een ambachtelijke traditie. In de beelden lijkt een natuurlijke beweging te zitten, ook al zijn ze door de kunstenaar sterk geabstraheerd. De beelden zijn samengesteld uit plaatwerk en vervolgens zorgvuldig aan de randen gelast. De oppervlakte van het materiaal is van fundamenteel belang bij het werk van Volker. Het bestaat voornamelijk uit roest, waarin het daadwerkelijke artistieke proces verborgen ligt.  

In 2005 heeft Volker Die HO Gallery in Magdenburg opgericht, een non-profit organisatie die verschillende kunstenaars representeert. Het doel is om kunstenaars met elkaar te verbinden; er vinden bijvoorbeeld regelmatig tentoonstellingen van gastkunstenaars plaats. In 2007 is DieHO begonnen met een jaarlijkse prijs voor jong artistiek talent uit Saksen.  

Het werk van Volker Kiehn is sinds 2015 in Nederland te zien bij De Galerie Den Haag. 

Verberg uitgebreide omschrijving

De Kunstuitleen Den Haag biedt u een keuze uit 1 werk van Volker Kiehn. Klik op één van de werken voor meer informatie en beschikbaarheid voor verhuur.