Tom Smetsers

De beelden van Tom Smetsers zijn oervormen uit oude werelden, maar ook onmiskenbaar zijn eigen fantasie uitgedrukt in koper en glas. De hulsels worden gekenmerkt door rust en harmonie in vorm en materiaalgebruik. Daarnaast zijn de beelden ingetogen, maar bevatten toch spanning in het lijnenspel van de draaiingen.

Lees verder...

Tom Smetsers (1982) groeit op in zijn geboorteplaats Tegelen en wordt daar in het atelier van zijn vader geraakt door de fascinatie van het "scheppen". Na zijn middelbare school vertrekt hij naar Sittard en Heerlen, om te ‘kijken’ wat bij hem past. Na ruim anderhalf jaar studie aan het CIOS en de MTRO besluit de dan nog 18 jarige Tom op zoek te gaan naar zichzelf. Wat hij wil kun je niet op stoelen en banken leren. Hij gaat reizen en werken als reisleider in het buitenland.

Zijn bloed kruipt via Spanje, Portugal, Egypte en Griekenland steeds verder en meer in de richting van het beroep van zijn vader. Tijdens zijn reizen begint hij volop te schetsen en te tekenen. De creatieve geest roept. Wat een ander op de kunstacademie probeert te vinden, vindt Smetsers zelfstandig en ver van huis. In Griekenland beëindigt hij zijn zelfstudie, een autodidact is geboren!

Als 22 jarige keert Smetsers terug naar Nederland en kiest de weg van beeldend kunstenaar. Met het herkennen van de lastige momenten en het geluk van een goed uitregust atelier ter beschikking begint hij dag en nacht te experimenteren. Hij ontwikkelt, leert en de moeilijke technieken worden beheersbaar.

Nu, jaren later, beginnen zijn reizen meer en meer invloed te krijgen op zijn kunstenaarschap. De tijd die hij woonde, werkte en leefde dicht bij het strand en de zee hebben grote invloed op zijn creaties. Smetsers laat oervormen uit oude werelden zien. 

De beelden zijn onmiskenbaar Smetsers' eigen fantasie vormen van koper en glas. De hulsels worden gekenmerkt door rust en harmonie in vorm en materiaalgebruik. Daarnaast zijn de beelden ingetogen, maar bevatten toch spanning in het lijnenspel van de draaiingen.

Alle werken die Smetsers vervaardigt zijn unica exemplaren en bevatten een uniek eigen handschrift.

Verberg uitgebreide omschrijving

De Kunstuitleen Den Haag biedt u een keuze uit 4 werken van Tom Smetsers. Klik op één van de werken voor meer informatie en beschikbaarheid voor verhuur.