Ronald Boonacker

Kleur, warmte en een zonnige kijk op het leven. Dat zijn de drie elementen die kunstenaar Ronald Boonacker typeren, in leven en werk.

 

Lees verder...

Boonacker is een autodidact. Decennia lang al reist hij al over de wereld. Op de meest uiteenlopende plekken op aarde wordt hij geraakt door landschappen, tropische stranden, eilanden, palmbomen en zonsondergangen. De immense schoonheid, de onmetelijke grootheid: op het schilderslinnen vond Boonacker eindelijk de manier om de onbeschrijfelijke beleving van de ons omringende natuur vast te leggen.

In zijn ateliers in Amsterdam en het Mexicaanse Acapulco werkt de kunstenaar aan doeken en zeefdrukken met titels als Terra di Toscana, Route du Soleil en Wegen naar Rome. Boonacker werkt overwegend met acrylverf in felle tinten en met krachtige kleuraccenten, soms afgewisseld met zilver of goud. Hoe kosmopolitisch zijn kunst ook is, de basis voor zijn doeken ligt in de Nederlandse traditionele stillevens en landschappen. Al kan hij overal aarden, Boonackers roots liggen onmiskenbaar in Nederland.

Verberg uitgebreide omschrijving

De Kunstuitleen Den Haag biedt u een keuze uit 18 werken van Ronald Boonacker. Klik op één van de werken voor meer informatie en beschikbaarheid voor verhuur.