Rodrigo Izolag

Rodrigo Izolag schildert aangrijpende situaties waar hij mee provoceert en vertedert. Izolag is een stemmingmaker; soms met werk waarin het straatleven door de kunstenaar krachtig en treffend wordt verbeeld, dan weer controversieel door werken met een kritische noot aan het adres van de overheid of machthebbers.

Lees verder...

Straatkunstenaars

Nadat Izolag de Braziliaanse Escola de Bellas Artes verliet, door het gebrek aan begrip van de oudere generatie leraren voor zijn visie, heeft hij een lange tijd deel uit gemaakt van een groep bekende Braziliaanse straatkunstenaars. Al rondreizend door Brazilië vervaardigen zij hun imposante UrbanArt-werken in  graffitistijl. Op de meest uiteenlopende plekken weten zij het dagelijks passerende publiek te verrassen; parken, overheidsgebouwen, bruggen en ruïnes.

Reizen als techniek

Izolag werkt met een bijzondere techniek waarin het reizen en fotograferen van speciale situaties de eerste stap is. Hij vangt de mooiste momenten die hij verwerkt in zijn kunstwerken; spelende kinderen, karakteristieke oude mensen of maatschappij kritische onderwerpen. Hij schildert deze voorstellingen op doek en beplakt deze vervolgens met kranten, brieven en alles wat hij maar nodig vindt om het doek body te geven.

Na diverse solo- en groepsexposities in eigen land, volgde snel de weg naar de Europese kunstmarkt. Inmiddels werkt Izolag samen met diverse gerenommeerde galerieën in Nederland, Zwitserland en Duitsland.

Met zijn virtuositeit, vaart en enorme gevoel voor compositie weet Rodrigo Izolag de aanschouwer recht in het hart te raken!

Verberg uitgebreide omschrijving

De Kunstuitleen Den Haag biedt u een keuze uit 6 werken van Rodrigo Izolag. Klik op één van de werken voor meer informatie en beschikbaarheid voor verhuur.