Ringo

De Haagse kunstenaar Ringo werkt als zelfstandig grafisch ontwerper en maakt daarnaast grote wandschilderingen in opdracht. Door de mix van digitaal- analoog werk houdt hij beide professies uitdagend voor zichzelf en spannend voor de toeschouwer.

Lees verder...

Opleiding

Al vanaf zijn 13e ontwikkelde Ringo in het illegale street art circuit zijn sterke gevoel voor typografie en grafisch ontwerpen. Een logisch gevolg in deze ontwikkeling was de toelating tot de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. In februari 2010 studeerde hij daar af als grafisch ontwerper. Hoewel Ringo zijn studie gevolgd heeft in Rotterdam, is hij altijd woonachtig gebleven in Den Haag en verricht hij daar het merendeel van zijn werkzaamheden.

Street Art

In zijn huidige, digitale, vrije werken is zijn passie voor graffiti en street art nog altijd terug te zien. In bijna elk werk is wel iets te zien wat reflecteert naar deze moderne subcultuur. Volgeschreven muren en objecten in de openbare ruimte zijn nog altijd Ringo’s grote inspiratiebron. In 2008 heeft hij met enkele Haagse ontwerpers een kunstenaarscollectief opgericht. Dit collectief houdt zich voornamelijk bezig met het plaatsen en aanpassen van objecten in de openbare ruimte. Tot op de dag van vandaag is hij met dit guerrilla collectief actief, met als recent hoogtepunt dat een ooit illegaal geplaatst beeld onlangs legaal (met steun van de gemeente en diverse buurtverenigingen) is vereeuwigd op een dukdalf in één van de grootste grachten van Den Haag.

Berlijn serie

Tijdens het eerste bezoek aan Berlijn was Ringo meteen gefascineerd door deze stad. Een wereldstad vol contrasten; Oost versus West, monumentale architectuur versus nieuwbouw, een rijke historie en toch hip en modern. Alles loopt kriskras door elkaar heen, maar toch is het totaalbeeld van deze ogenschijnlijke chaos in evenwicht. In de Berlijn serie probeert Ringo deze tegenstellingen visueel weer te geven door een eigen wereld te creëren, met bijvoorbeeld een grafische mix van oude stempels en moderne street art afbeeldingen. Dat geheel vormt een net zo boeiend en kloppend geheel als de stad zelf. 

Het werk van Ringo is het best te omschrijven als fantasierijk, rauw en stedelijk!

Verberg uitgebreide omschrijving

De Kunstuitleen Den Haag biedt u een keuze uit 2 werken van Ringo. Klik op één van de werken voor meer informatie en beschikbaarheid voor verhuur.