Renee Bazuine

De kunstenares Renée Bazuine creëert kleurrijke figuratieve beelden. Na een studie pedagogiek koos Renée Bazuine toch voor haar oude liefde: klei. Geïnspireerd door de Korés in Athene en kunstenaars als Andrea Della Robbia, Fernando Botero en José Vermeersch kwam haar eigen stijl tot stand.

Lees verder...

De beelden

De beelden ontstaan in haar handen en gaan vervolgens een eigen leven leiden. Elk beeld heeft een eigenzinnig karakter, zoals de ondoorgrondelijke Sophia met haar mysterieuze blik of de parmantige Jenny die zelfbewust in het leven staat.

Techniek

Haar keuze voor klei is geen toeval; de opa van Renée Bazuine was plateelschilder en haar vader stond in de jaren ’50 bekend als de glazuurexpert van Nederland. Als klein meisje mocht ze vaak mee met haar vader naar de aardewerkfabriek. Hier kwam ze al vroeg in aanraking met het materiaal en begon zelfs toen al met kleine werkjes. Wanneer het werk mooi werd gevonden, mocht ze het bakken en glazuren. Zelfs dat vroege werk intrigeerde al!

De beelden van Renée Bazuine zijn eigenzinnig en vol expressie!

Verberg uitgebreide omschrijving

De Kunstuitleen Den Haag biedt u een keuze uit 23 werken van Renee Bazuine. Klik op één van de werken voor meer informatie en beschikbaarheid voor verhuur.