Peter Schenk

Het oeuvre van kunstenaar Peter Schenk is omvangrijk. Zijn signatuur is onmiskenbaar en zijn kunst beschrijft hij als ‘dynamisch monumentaal’. Het staat voor grote vormen met beweeglijke elementen. Ruimtelijk, basaal, energiek en sensueel zijn sleutelwoorden voor zijn werk.

Lees verder...

Stijl

Op het doek componeert Schenk ruimtelijke patronen met daarover specifieke bewegingen in verf en textuur. Daarop laat hij, in een rauwe pure energiegolf, een emotie los. Zijn werk is daardoor gelaagd, spiritueel en poëtisch. Het werk van Peter Schenk maakt emotie los, enerzijds door de kleur en kracht van het werk en anderzijds door de witte tinten en ingetogen uitstraling. Door de diverse thema’s die te vinden zijn in zijn werk, spreekt het de toeschouwer via een directe gevoelsherkenning aan.

Natuurlijke materialen

Schenk maakt vele reizen die allemaal een grote inspiratiebron vormen voor zijn werk. Daarnaast maakt hij zich technieken eigen die wat toevoegen aan zijn werk. Zo maakte hij zich bijvoorbeeld in Japan de kunst van het papierscheppen eigen. De kunstenaar gebruikt graag natuurlijke materialen zoals rijstpapier, jute, palmblad, riet en cactushout. Hierdoor wordt de toeschouwer uitgedaagd het werk aan te raken en het werk fysiek te ervaren. Schenk staat altijd open voor nieuwe elementen waarmee hij zijn beeldtaal kan uitbreiden. Hij is een geboren tekenaar en in zijn werken zijn nog altijd de organische lijnen van gedaanten en figuren te vinden. In de wereld van Schenk is er echter geen verschil tussen figuratief en abstract, zijn ontwerpen bestaan uit expressie en energie. Hij betrekt de toeschouwer in die wereld, biedt deze een kans er in te stappen!

Verberg uitgebreide omschrijving

De Kunstuitleen Den Haag biedt u een keuze uit 16 werken van Peter Schenk. Klik op één van de werken voor meer informatie en beschikbaarheid voor verhuur.