Peter Munnik

Het belangrijkste uitgangspunt in het werk van Peter Munnik is de interactie tussen personen. Deze interactie verschilt natuurlijk per persoon per situatie. In zijn werk is dit ook duidelijk merkbaar. Zo kan de interactie bestaan uit: aantrekking en afstoting, intimiteit en afstandelijkheid, ontspanning en frustratie.

 

Lees verder...

Deze tegenstellingen komen voort uit de opname van de wereld om hem heen. Thema’s die daarbij een rol spelen zijn: afscheid nemen, ziekte en dood, maar daarin spelen ook momenten van geluk en intimiteit en belangrijke rol. De aandacht wordt hiermee op de emotie gelegd in plaats van op het individu. Een zeker mate van abstractie geeft de toeschouwer de noodzakelijke ruimte voor een eigen interpretatie. Of zoals Peter Munnik het zelf zegt: ‘In mijn abstracte werk is meestal wel iets figuratiefs te ontdekken. Doordat de fantasie wordt geprikkeld, krijgt de toeschouwer ruimte voor voor een eigen interpretatie.’

 

Verberg uitgebreide omschrijving

De Kunstuitleen Den Haag biedt u een keuze uit 3 werken van Peter Munnik. Klik op één van de werken voor meer informatie en beschikbaarheid voor verhuur.