Michael Mew

De kunstenaar Michael Mew groeide op in Los Angeles, in de tijd dat ‘suburbs’ de Amerikaanse popcultuur aan het veranderen was. De steegjes achter de huizen dienden als vuilnisbelt en hier kreeg Mew de kans om afdankertjes te verzamelen waarmee hij kunst kon maken.

Lees verder...

Inspiratie uit rommelmarkten

Na het behalen van zijn diploma, ontwikkelde Mew een vlooienmarkt-verslaving. Elk weekend struinde hij alle vlooienmarkten af, op zoek naar verborgen schatten. Hij bracht hierdoor een indrukwekkende verzameling bij elkaar die de inspiratiebron werd voor zijn assemblage kunst. De motieven in zijn werken zijn afkomstig uit zijn jeugd en uit zijn kunstopleiding. Zijn werken zijn constructies van verschillende thema’s; versierde motieven van vogels en sterrenkaarten, Valentijns beelden gemengd met beelden van oorlog.

Collagetechniek

In 1994 wendde Mew zich tot de collagetechniek. Aan de thema’s die hij in zijn werk liet zien, voegde hij elementen toe uit de pop cultuur van de twintigste eeuw. Voorbeelden van deze elementen zijn tijdschriftartikelen, stripboeken en advertenties. Door digitale fototechnieken te combineren met schilderwerk en rendering, bereikt Mew een geheel nieuwe manier om tegenstellingen te integreren; hoge en lage cultuur, spel en kritiek.

Verberg uitgebreide omschrijving

De Kunstuitleen Den Haag biedt u een keuze uit 0 werken van Michael Mew. Klik op één van de werken voor meer informatie en beschikbaarheid voor verhuur.