Jef Poldervaart

Op de foto's van Jef Poldervaart zien we vaak beeldschone vrouwen, echter nooit als behang of lustobject. Integendeel, zijn vrouwen zijn sterk en ogen onafhankelijk, zijn de situatie meester. De beelden zijn veelal gebaseerd op sferen uit de uitdagende jaren 20 en 30 van de vorige eeuw, met als locatie Parijs en Berlijn.

Lees verder...

Creativiteit

Creativiteit mag het sleutelwoord worden genoemd in het bestaan van Jef Poldervaart. Al op jonge leeftijd is hij intensief bezig met het maken van muziek en het ontwerpen van posters. Na het afronden van zijn fotografie-opleiding, blijkt na een aantal jaren dat hij niet alleen puur met het medium fotografie bezig kan zijn. Hij vindt bijna alle mogelijkheden van verbeeldingskracht interessant. Hij gaat alles verkennen, belandt in de journalistiek, gaat commercieel als copywriter, vindt zijn weg als ondernemer, start een (later zeer bekend) modellenbureau, begint een eigen reclamebureau, werkt in tal van modeprojecten, gaat filmen, draait als regisseur tv- commercials en brengt eigen muziek uit op cd.

Vrij Werk 

Al die passie voor creativiteit en schoonheid wordt later ingezet voor zijn fotografie projecten. Vrije projecten, waarin fotografie, schilderkunst en digitale technieken hand in hand gaan. Op zijn foto's zien we vaak beeldschone vrouwen, echter nooit als behang of lustobject. Integendeel, zijn vrouwen zijn sterk en ogen onafhankelijk, zijn de situatie meester. De beelden zijn veelal gebaseerd op sferen uit de uitdagende jaren 20 en 30 van de vorige eeuw, met als locatie Parijs en Berlijn.

Techniek

Poldervaart start met het maken van de foto, kleurt deze geheel om en brengt dan vele lagen met verf, inkt of andere substanties over het origineel. Ook voorziet hij z'n werk soms met flarden tekst, herinneringen.

Zijn werk is romantisch te noemen, maar heeft een sterk sensuele ondertoon. Het werk van Jef Poldervaart staat internationaal in steeds groter wordende aandacht.

Verberg uitgebreide omschrijving

De Kunstuitleen Den Haag biedt u een keuze uit 1 werk van Jef Poldervaart. Klik op één van de werken voor meer informatie en beschikbaarheid voor verhuur.