Jean Paul Marsman

Jean-Paul Marsman, geboren in Nijmegen, is een opmerkelijke Nederlandse kunstenaar die woont en werkt in Veldhoven. Zijn werk wordt gekocht door o.a.: verzamelaars, galeries, musea en bedrijven. Zijn werk is heftig en vol, een conversatie of een discussie en één van de weinige kunstenaars die het aandurft om in méér dan 1 stijl te werken. 

Lees verder...

Aan de ene kant is er zijn kleurrijke figuratieve werk met graffiti-invloeden dat tegen Pop Art aanschuurt. Expressionistisch werk waarin beeld en tekst even belangrijk zijn en elkaar versterken. Dit werk weerspiegelt de rijke fantasie van de kunstenaar en komt voort uit inspiratie van alledaagse gebeurtenissen, waarbij zijn grafische reclameachtergrond duidelijk in zijn werk te zien is.

Aan de andere kant is er zijn verstild hyperrealistisch werk. Waarin het klassieke ambacht van de 17e eeuwse schilderstechnieken het monumentale en tijdloze karakter van zijn composities vormt. Deze werken kenmerken zich door het verfijnde detail en de gelaagdheid van kleuren, die de werken tot ware meesterwerken maken.

Twee uitersten in schildersstijl, doch onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ook zijn werk in beide stijlen kenmerkt zich door contrasten in onderwerp en inhoud.

Verberg uitgebreide omschrijving

De Kunstuitleen Den Haag biedt u een keuze uit 1 werk van Jean Paul Marsman. Klik op één van de werken voor meer informatie en beschikbaarheid voor verhuur.