Jacqueline Schäfer

Jacqueline Schäfer maakt figuratieve, maar geen realistische beelden. Ze creëert een wereld waarin de vormen van haar figuren herkenbaar en zeer eigen zijn. De thema’s van haar schilderijen variëren van vrolijke, vreemde fantasie vogels, statische en ingetogen stillevens tot vrouwelijke naakten.

Lees verder...

Jacqueline Schäfer woont en werkt in Amsterdam. Daar deed zij ook in 1989 eindexamen aan de Gerrit Rietveld Academie. Tot dat moment was het schilderen toch vooral iets wat zij voor zichzelf deed en slechts met weinig anderen deelde. Een expressiemiddel. Toen ze ontdekte dat het ook een communicatiemiddel was, gaf het schilderen voor haar een extra dimensie.

Tijdens haar studie ging ze op zoek naar een vormentaal die bij haar paste. Ze vond haar eigen stijl en ontwikkelde die door de jaren heen. Door het spel van duidelijke vormen, heldere kleuren en sterk gedefinieerde, zwarte contouren onderverdeeld in harmonieuze kleurvakken is haar werk nu zeer herkenbaar.

Ze heeft gekozen voor het figuratieve, maar niet realistische beeld. Ze creëert een wereld waarin de vormen van haar figuren herkenbaar en zeer eigen zijn.

De thema’s van haar schilderijen variëren van vrolijke, vreemde fantasie vogels, statische en ingetogen stillevens tot vrouwelijke naakten. Die laatsten verbeelden vooral haar eigen gevoelens en stemmingen en zijn in die zin dan ook bijna zelf portretten te noemen.

Verberg uitgebreide omschrijving

De Kunstuitleen Den Haag biedt u een keuze uit 4 werken van Jacqueline Schäfer. Klik op één van de werken voor meer informatie en beschikbaarheid voor verhuur.