Harold Aspers

Beeldend kunstenaar Harold Aspers is opgegroeid in het zuiden van het land en heeft architectuur gestudeerd in Delft. Na een succesvolle carrière van ruim 15 jaar als architect besloot hij definitief voor zijn grote passie te kiezen. Sindsdien werkt hij fulltime als kunstenaar.

Lees verder...

Binnen het bekende thema van het vrouwenportret is Aspers constant onderweg in een zoektocht naar de natuurlijke schoonheid die verder gaat dan de flinterdunne façade. Voortdurend verkent hij de grenzen van het medium. Met veelal zelfontwikkelde technieken worden de meer dan levensgrote portretten laag voor laag opgebouwd. Zijn werken tonen op afstand een haarscherp beeld en bij het benaderen geven zij een grote mate van materiaalbeheersing prijs.

In eerste instantie gaat hij zeer methodisch te werk op basis van een vooropgesteld plan voor de compositie en het beeld. Gedurende het proces vervagen, vermengen en verdwijnen er echter details en zoekt het schilderij als het ware zijn eigen weg. Door het stapelen van translucente lagen wordt het portret letterlijk en figuurlijk geladen. Het gaat er bij Aspers niet om dat de werkelijkheid begrepen wordt, maar dat de werken worden gevoeld.

Aspers heeft altijd gewoond en gewerkt in grote steden als Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Maastricht. Tegenwoordig werkt hij vanuit zijn studio in de regio Eindhoven. Zijn schilderijen zijn onderdeel van internationale collecties en worden getoond op gerenommeerde kunstbeurzen.

Verberg uitgebreide omschrijving

De Kunstuitleen Den Haag biedt u een keuze uit 1 werk van Harold Aspers. Klik op één van de werken voor meer informatie en beschikbaarheid voor verhuur.