George Heidweiller

Beeldend kunstenaar George Heidweiller is geboren in Beverwijk en volgde van 1980 tot 1984 een opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Ondanks zijn klassieke opleiding onderzoekt Heidweiller de mogelijkheid om uiteenlopende technieken te combineren. Daarnaast mixt de kunstenaar visuele fragmenten van diverse culturen in zijn werken.

Lees verder...

Wereldreis in kunst

Azië, Zuid-Amerika, Europa; Heidweiller vlakt de scheidslijn tussen kunst en het leven uit. Door het tonen van zowel westerse als oosterse iconen naast elkaar, in een urban setting, krijgt de beschouwer het idee op wereld reis te zijn.

Techniek

De collagetechniek die Heidweiller hanteert, sluit naadloos aan bij het actuele kunstbeeld waarin oude en nieuwe elementen binnen één concept geïntegreerd worden. Het materiaalgebruik varieert sterk. Vaak verschijnen door hemzelf vervaardigde zeefdrukken rechtstreeks op het doek, waarbij de kunstenaar diverse beeldelementen samensmelt tot één geheel. Het beeld wordt dikwijls versterkt met collages die bestaan uit gemengde technieken op dragers als papier, karton, linnen of hout.

Heidweiller exposeert in zowel binnen- als buitenland. Zijn werk maakt deel uit van particuliere-, overheids- en bedrijfscollecties.

Het werk van Heidweiller verrast door heldere beeldtaal en de gelaagdheid in zowel techniek als vorm. De dynamiek spat van de doeken af!

Verberg uitgebreide omschrijving

De Kunstuitleen Den Haag biedt u een keuze uit 15 werken van George Heidweiller. Klik op één van de werken voor meer informatie en beschikbaarheid voor verhuur.