Diederik Storms

“Het essentiële is onzichtbaar voor onze ogen” (tekst uit Petit Prince geschreven door Antoine de Saint-Exupéry 1943). De onzichtbare essentie van Diederik Storms.

Lees verder...

Diederik Storms is geboren en getogen in Den Haag. Al van jongs af aan wist hij dat zijn passie lag bij het beeldhouwen. In 1997 studeerde hij af van de kunstacademie in Enschede.

Zijn innerlijke drang om te creëren zorgde ervoor dat hij sinds 2006 volledig was toegewijd aan de kunst.

Met name de natuur daagt Storms uit om te onderzoeken wat er aanwezig is achter het leven. Zijn sculpturen tonen daarom vaak fragmenten uit de natuur, zoals takken, hout en stenen. Het harde materiaal, koude staal en oude hout vorm een contrast met het heldere plexiglas. De helderheid van het materiaal geeft letterlijk een doorkijkje naar wat er mogelijk is, een suggestie van verstilde realiteit. Licht speelt bij zijn objecten een belangrijke rol. Het licht dat op het plexiglas schijnt, creëert een andere kijk op hetgeen zichtbaar is. Eigenlijk tonen de beelden van Storms de essentie die achter het zichtbare ligt.

Verberg uitgebreide omschrijving

De Kunstuitleen Den Haag biedt u een keuze uit 2 werken van Diederik Storms. Klik op één van de werken voor meer informatie en beschikbaarheid voor verhuur.