Crail Moansburg

De kunstenaar Crail Moansburg maakt werken die direct aanspreken door de kleurrijke voorstellingen. De stijl waarin Moansburg werkt, zou ‘Pop-Art-Extra’ genoemd kunnen worden. Felle kleuren en grof gerasterd drukwerk domineert in de voorstellingen.

Lees verder...

Zijn werken zijn geïnspireerd op zijn heftige verleden als manager in een stripclub. De vrouwen op het podium, de bodybuilders bij de entree en de wereld als show van artiesten en clowns vormen een leidraad in zijn werk. Moansburg noemde de dames circuspaarden: “Prachtig in galop, maar op stal doen ze niets anders dan hinniken”.

Stijl

De stijl waarin Moansburg werkt, zou ‘Pop-Art-Extra’ genoemd kunnen worden. Felle kleuren en grof gerasterd drukwerk domineert in de voorstellingen. Zijn ervaring in het atelier van Herman Brood is zichtbaar aanwezig in de werken. Moansburg gaat net als Brood methodisch te werk. Het geheel ontstaat door een systematische gelaagdheid van verschillende technieken, waarbij sjabloneren en zeefdrukken de belangrijkste twee technieken zijn.

De combinatie van felle grafische elementen met de dramatisch donkere zeefdrukken zorgen voor een energiek doch vintage beeld!

Verberg uitgebreide omschrijving

De Kunstuitleen Den Haag biedt u een keuze uit 77 werken van Crail Moansburg. Klik op één van de werken voor meer informatie en beschikbaarheid voor verhuur.