Casper Faassen

Schoonheid staat in de kunstwerken van Casper Faassen centraal. Het verstilde, eeuwige en mooie wordt getoond tegen een achtergrond van verval. Zijn kunstwerken zijn sereen, maar toch rijk aan detail. Casper Faassen werd in 1975 geboren in Leidschendam. Hij groeit op in Leiden en ontwikkelt daar al vroeg zijn bewondering voor de grote meesters in de schilderkunst.

Lees verder...

Techniek

Faassen heeft geen kunstopleiding gevolgd, maar een opleiding voor Marketing en Communicatie. Volgens Faassen is vooral emotie de drijfveer in zijn kunstwerken en dat is iets wat volgens de kunstenaar niet praktisch te onderwijzen is. Met emotie ontstaan zijn werken. Om zijn schilderkunst toch te ontwikkelen, betrekt Faassen het kunstenaarscomplex Tussen de Bogen in Amsterdam. Hier heeft hij de vrijheid om zijn techniek verder te ontwikkelen. Faassen heeft een liefde voor tekenen en schilderen, maar werkt daarnaast met fotografie en lithografie.

Stijl

Faassen experimenteert met verschillende materialen en technieken, maar altijd met de gemene deler dat de kunstwerken het oudste onderwerp in de kunst tonen: De Vrouw. Het thema verval is niet zozeer zichtbaar in het onderwerp, maar wel in de behandeling van de materialen. Hij heeft een duidelijk herkenbare stijl ontwikkeld. De silhouetten van de vrouwen worden gedrukt op bijvoorbeeld linnen doeken uit India, roestplaten of handgeschept papier.

Verberg uitgebreide omschrijving

De Kunstuitleen Den Haag biedt u een keuze uit 11 werken van Casper Faassen. Klik op één van de werken voor meer informatie en beschikbaarheid voor verhuur.