Brauck

Brauck (Willem Brauckmann), 1946, trad al jaren geleden uit de anonimiteit die zoveel kunstenaars omringt. Hij begon zijn loopbaan in 1963 met een studie aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam. Een opleiding die hij, zoals het een goede kunstenaar in de zestiger jaren betaamde, niet afmaakte. 

Lees verder...

Wat hij misschien miste aan theoretische scholing, maakte hij meer dan goed door zijn jarenlange praktijkervaring, onder andere in de reclame- en de tentoonstellingsarchitectuur. Zijn illustraties ondersteunen reeds vele jaren actuele zaken in kranten en tijdschriften.  Brauck's schilderijen zijn meer dan een weergave van een gebeurtenis. Een schilderij is de innerlijke beleving ervan. Met zijn schilderijen laat Brauck zien hoe hij naar het bestaan kijkt. Hij probeert de beschouwer bewust te maken van de dualiteit binnen de huidige maatschappij: het constructieve enerzijds en het destructieve anderzijds. 

Verberg uitgebreide omschrijving

De Kunstuitleen Den Haag biedt u een keuze uit 0 werken van Brauck. Klik op één van de werken voor meer informatie en beschikbaarheid voor verhuur.