Be J. Birza

Be J. Birza is geboren op 8 januari 1940 en werkt als beeldend kunstenaar in Deventer.

 

Lees verder...

De kunstenaar werkt graag cyclisch of in series. In een reeks boekobjecten (binnenkort in een aparte tentoonstelling van museum CODA in Amersfoort te zien) brengt hij hommage aan vele verschillende kunstenaars.

Hij tempert zijn emotionele betrokkenheid onder meer door uiterst gereserveerd kleurgebruik. Bodemkleuren en zandkleuren zijn favoriet. De kunstenaar gebruikt vaak zuren en andere stoffen die verouderingsprocessen veroorzaken. Chemische reacties bewerkstelligen oxidatie, verwering en verkleuring en versterken zodoende de suggestie van vergankelijkheid.

Be J. Birza slaagt er moeiteloos in om jaren na de bloeiperiode van Arte Povera opnieuw de zeggingskracht van de arme kunst overtuigend aan het voetlicht te brengen. Hij onderstreept dat de geschiedenis van versleten dingen altijd interessant blijft en feitelijk niet aan datering of erosie onderhevig is.

Zijn werk is in vele exposities en musea te zien geweest en is door zowel particulieren als bedrijven veelvuldig aangekocht.

Verberg uitgebreide omschrijving

De Kunstuitleen Den Haag biedt u een keuze uit 2 werken van Be J. Birza. Klik op één van de werken voor meer informatie en beschikbaarheid voor verhuur.