A.R. Penck

De Duitse kunstenaar A.R. Penck maakt sculpturen, zeefdrukken, schilderijen en is zelfs jazz percussionist. Zijn schilderijen stonden bekend om de menselijke figuren in neo-primitieve stijl, pictografische elementen en beelden die voorkomen om totempalen.

Lees verder...

Zijn vroege artistieke opleiding genoot hij met andere neo-expressionistische schilders in Dresden. Hij sloot zich aan bij figuren als Georg Baselitz, Joerg Immendorff en Markus Luepertz, die stuk voor stuk door de Duitse regering werden beschouwd als non-conformisten. Hun werk werd in de jaren ’70 in verschillende exposities in West Berlijn getoond. In de jaren ’80 werden ze door beroemde galeries en musea in West Europa opgepikt, waarvan de bekende New Art expositie uit 1983 in de Tate Gallery in Londen het hoogtepunt was.

In de jaren ’80 bleef het werk van A.R. Penck verschijnen in belangrijke exposities in New York en Londen. Zijn schilderijen stonden bekend om de menselijke figuren in neo-primitieve stijl, pictografische elementen en beelden die voorkomen om totempalen.

De sculpturen van A.R. Penck zijn minder bekend, maar drukken dezelfde ideeën uit als zijn tekeningen en schilderijen in termen van het primitieve. Zijn sculpturen bevatten materialen uit het dagelijks leven zoals karton, flessen, blikjes en hout. 

Verberg uitgebreide omschrijving

De Kunstuitleen Den Haag biedt u een keuze uit 1 werk van A.R. Penck. Klik op één van de werken voor meer informatie en beschikbaarheid voor verhuur.